dimarts, 3 de desembre de 2019

Taller de marxa nòrdica a l'escola Rosella

Ahir vam fer una activitat molt especial: un petit taller de marxa nòrdica a l'escola Rosella de Viladecavalls. Ja portàvem mesos amb la idea que ens rondava pel cap, com un sorollós borinot que no es pot ignorar. Volíem que els nens i nenes poguessin conèixer aquest esport que, cada vegada més, implica a més persones al poble. Ens havíem adonat que la canalla començava a tenir curiositat vers aquest grup que es passejava pel poble i boscos propers amb uns bastons esvelts com una gasela i que cada dia es feia més i més gran; com una colla de formigues meticuloses i determinades que surten sens fi del seu forat. Eren habituals les trobades del grup de marxa nòrdica de tarda amb el grup de Kames Kids i sempre ens saludàvem, sabent que compartíem quelcom en comú: el gaudir d'aquests boscos que ens abracen amb la seva verdor i els seus olors. Consideràvem molt important explicar a la canalla la importància de la marxa nòrdica i que es fes a l'escola. El primer pas va ser posar-se d'acord amb els professors, equip directiu i amb el professor de gimnàstica. L'ajuntament ens va proporcionar els bastons de marxa nòrdica.

I finalment, va arribar el dia. El taller el faríem als alumnes de sisè i tindria una durada d'una hora. Érem conscients que era poca estona però alhora també era ideal perquè poguessin saber que era aquest esport, que els cridés l'atenció i que no es cansessin de l'activitat. Sempre s'ha de veure la part positiva, oi?

De bon matí la Núria ja estava a l'escola Rosella preparada i carregadíssima amb tots els bastons. Tot i que coneix molt bé la tècnica i ens ha ensenyat a tot@s en el club, era la primera vegada que ensenyava al jovent. En principi el Fèlix li anava a fer d'ajudant, però li havia sortit un imprevist d'última hora i no podria ser-hi fins el tercer torn. Feia un fred espantós, d'aquells que es fiquen als ossos i et glacen per dintre. Però la Núria estava totalment decidida amb aquesta activitat del tot voluntària que havien decidit realitzar gratuïtament. Així que plena de determinació, totalment compromesa i sumant els nervis del debut, la Núria més aviat tenia calor quan es va plantar, tota sola, davant del primer torn d'alumnes. I la seva passió es deuria encomanar, perquè van acabar tots traient-se les jaquetes i gaudint, com si d'un dia de primavera es tractés.


El taller es va fer al pati de l'escola i comptava amb l'ajut de l'Eloi, el professor de gimnàstica. En els primers cinc minuts va explicar què era la marxa nòrdica, els seus orígens i els seus beneficis. Cal dir que la Núria creu fidelment en aquesta activitat, perquè a nivell de salut li està anant molt bé. Parla amb l'experiència i això té molt valor en ensenyar qualsevol cosa. Es van repartir els bastons i se'ls van ajustar bé a la mida de cadascú. Aleshores la Núria els va posar a fer uns exercicis amb els moviments bàsics de la marxa nòrdica. Va fusionar jocs amb pràctica, de manera que els alumnes aprenien tot gaudint, sense adonar-se'n. Va ser interessant escoltar com n'hi havien molts que tenien algú de casa que ja practicava la marxa nòrdica. Al tercer torn va aparèixer el Fèlix, per recolzar. També va participar activament la Judit, que és professora de sisè en aquesta escola i practica assíduament la marxa nòrdica al nostre club. El professor de gimnàstica va valorar molt positivament aquesta activitat, el borinot va sortir volant del nostre cap, però dient que l'any que ve tornaria. Així que... aquest taller el tornarem a fer el curs vinent!
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada