dimecres, 13 de novembre de 2019

Curs de RCP

Aquesta tarda hem tingut una formació molt interessant, hem fet un curs de reanimació cardiopulmonar (RCP). Des de feia un temps que ja li donàvem voltes al cap, érem conscients de la importància de fer diferents formacions, tant al grup de corredors de fons com al de marxa nòrdica. Teníem molt clar que la primera formació havia de ser un curs de RCP. L'Ajuntament havia posat dispositius DEA (desfibril·lador extern automàtic) a diferents indrets del poble, però com l'activitat del nostre grup la realitzem sobretot en senders dels afores del poble i sumat al fet que la mitjana d'edat del grup de marxa nòrdica és elevada, va fer que trobéssim del tot necessari rebre un curs d'aquest estil. I ens vam posar en marxa, i vam fer una llista tan llarga de sòcies i socis interessats que vam haver de fer dos grups. Va venir a fer-nos el curs el César. Aquest experimentat bomber, conegut per molts al poble, té una dilatada experiència i es va oferir voluntari a fer-nos aquesta formació. 

El Cesar explicant la maniobra de Heimlich amb la Neus de voluntària

El curs es va impartir a la sala polivalent dels baixos de la biblioteca Pere Calders. Avui érem els del primer torn. El curs va constar d'una part teòrica i d'una part pràctica. El César ens explicava d'una forma molt planera i aclaridora el temari a través de multitud de situacions reals molt interessants. El més profitós va ser que li vam poder fer tot tipus de preguntes i també que tothom va poder practicar com hem d'acostar-nos a una víctima i realitzar la maniobra de RCP amb un nino que havia portat, especial per fer les pràctiques. També ens va parlar dels ennuegaments i de la maniobra de Heimlich. Finalment va parlar-nos sobre consells i algunes Apps útils per sortir sempre amb seguretat a fer la nostra activitat esportiva.

Ha estat un curs molt interessant i des d'aquí volem mostrar el nostre agraïment al César per la seva exposició, paciència i amabilitat a l'oferir-se a fer-nos un curs tant útil i necessari. Moltíssimes gràcies! 
El Ramon i l'Andreu fent pràctiques

L'Anna i la Neus fent pràctiques
La Isabel i el Joel fent pràctiques

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada